Forrás Figyelő

EU források - Hazai pályázatok

Idén is pályázhatnak az önkormányzatok az Élelmiszerlavina programban

Az idén február 18-ig várják önkormányzatok, oktatási intézmények és civil szervezetek pályázatait a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Élelmiszerlavina programjában; a nyertesek több százezer forint értékű zöldség vetőmaghoz juthatnak, amelyből közösségi termelést indíthatnak földjeiken.

A hetedik alkalommal szervezett programba olyan saját vagy bérelt földterületekkel rendelkező pályázókat várnak, akik vállalják, hogy az elnyert zöldség - többek között burgonya, paradicsom, paprika, hagyma, cukkini - vetőmagokat elvetik, gondozzák, betakarítják, majd a terményeket nehéz sorsú családoknak, időseknek, fogyatékkal élőknek adják.

A támogatott pályázók nagy része hátrányos helyzetű térségekből kerül ki, ahol kevés a munkalehetőség. Az Élelmiszerlavina program nyertesei az aktív munkába is bevonják a rászoruló embereket, akik így tapasztalatokat szereznek a kerti munkákban. Az elmúlt években többen ennek hatására kezdték el ismét művelni területeiket.

A közlemény idézi Cseh Balázst, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület elnökét, aki elmondta: a kiválasztott szervezetek támogatásának mértékét elsősorban felajánlott földterületük és termelési kapacitásuk, valamint a támogatni kívánt rászorulók száma alapján állapítják meg. A Syngenta által felajánlott összesen több millió forint értékű vetőmagokból egy pályázó akár félmillió forintos vetőmag csomagot is kaphat márciusban. A pályázaton részt vehet minden, Magyarországon bejegyezett jogi személyiséggel rendelkező civil szervezet, oktatási intézmény és önkormányzat. A megvalósításba egyéb szervezeteket is, például helyi cégeket, egyházi szervezeteket is bevonhatnak. További mezőgazdasági és élelmiszeripari pályázatok eléréséért kattintson a megadott linkre.

A program révén tavaly 52 önkormányzat és nonprofit szervezet földjén 170 tonna terményt takarítottak be, amelyek 14 ezer nehéz sorsú emberhez kerültek. Az Élelmiszerlavina története során eddig már 115 ezren kaptak segítséget a közlemény szerint.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 1
Tegnapi: 3
Heti: 4
Havi: 54
Össz.: 1 472

Látogatottság növelés
Oldal: Idén is pályázhatnak az önkormányzatok az Élelmiszerlavina programban
Forrás Figyelő - © 2008 - 2019 - forrasfigyelo.hupont.hu

A weblap a HuPont.hu weblapszerkesztő használatával született. Tessék, itt egy weblapszerkesztő.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Laptop 1 Ft-ért? Regisztrálj most! - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »